GORZKA CZEKOLADA – MALINA

Podstawą tortu jest mocno czekoladowe ciasto – brownie, na którym znajduje się cremeux z mlecznej czekolady. W środku tortu położona jest warstwa cremeux malinowego z całymi malinami. Całość ukryta jest w musie czekoladowym z gorzkiej i mlecznej czekolady.

mango – marakuja

Chrupiący spód to połączenie białej czekolady, dmuchanego ryżu i maślanego herbatnika. W środku znajdziemy żelkę z mango i pomarańczy oraz maślany krem, którego bazą jest puree z mango i marakui. To w tym właśnie puree i musie z białej czekolady ukryta jest całość pysznego tortu.

orzech laskowy – mleczna czekolada

Spód tortu tworzą crumble, prażynka (pokruszone wafelki) i naturalna pasta z orzecha laskowego, a wszystko to połączone mleczną czekoladą. W środku odkryjemy żelkę z owoców leśnych. Całość wypełnia niezwykle delikatny orzechowy mus z mlecznej czekolady i pasty z orzecha laskowego.

limonka – karmel

Spód to maślany biszkopt, z dodatkiem mąki migdałowej i skóry z limonki. W środku znajdziemy żelkę z czerwonych pomarańczy, które – poprzez redukcję z kardamonem – nabierają specyficznego aromatu. Żelkę przykrywa warstwa delikatnego musu karmelowego. Całość ukryta jest w musie limonkowym.

czarny las

Na spodzie znajdziemy bezglutenowy biszkopt. W środku tortu ukryty jest półpłynny ganache – mieszanka wytrawnej czekolady Cacao Barry oraz wiśni. Kolejną warstwę tworzy wiśniowy krem maślany. Całość ukryta jest w wytrawnym, czekoladowym musie. W profiterolach znajdziemy creme chantilly, czyli bitą śmietanę z naturalną wanilią.

Szarlotka

Spód tortu to migdałowy herbatnik połączony z białą czekoladą. W środku znajdują się prażone jabłka z gatunku Champion, prażone na maśle z dodatkiem cynamonu i całymi laskami wanilii Bourbon z Madagaskaru, słodzone kaszubskim miodem. Całość ukryta jest w musie z białej czekolady, z dodatkiem tonki o rumowych i waniliowych aromatach.

Arabica

Spód tortu to herbatnik maślany z mielonymi orzechami laskowymi i migdałami. W środku tortu znajdziemy żelkę z espresso, o bardzo intensywnym kawowym smaku. Żelkę przykrywa delikatny krem z serka mascarpone. Całość wypełnia czekoladowo kawowy mus.

Matcha – porzeczka (bezglutenowe)

Na spodzie tortu znajdziemy kakaowy dacquise, czyli bezową roladę z mielonymi migdałami. W środku umieszczony jest pieczony creme brulee, połączony z mieloną, zieloną herbatą (matcha). Całość wypełnia mus z czarnej porzeczki, z dodatkiem gorzkiej czekolady Guayaquil Cacao Barry.

Banan – kawa

Spód tortu stanowi mocno czekoladowe ciasto – brownie, przykryte chrupiącą warstwą kawową. Na warstwie bezglutenowego kakaowego biszkoptu wyłożone są smażone banany z cukrem Muscovado. Banany przykrywa kawowo-czekoladowy maślany krem. Całość pokryta jest musem z wytrawnej czekolady.

Zainteresowanych prosimy o kontakt:
tel. +48 791 191 440
email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Uprzejmie informujemy, że nasze biuro pracuje od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 17:00. Na wszystkie maile odpowiadamy w godzinach pracy. Prosimy o składanie zamówień z 48-godzinnym wyprzedzeniem.