GORZKA CZEKOLADA – MALINA

Podstawą tortu jest mocno czekoladowe ciasto – brownie, na którym znajduje się cremeux z mlecznej czekolady. W środku tortu położona jest warstwa cremeux malinowego z całymi malinami. Całość ukryta jest w musie czekoladowym z gorzkiej i mlecznej czekolady.

mango – marakuja

Chrupiący spód to połączenie białej czekolady, dmuchanego ryżu i maślanego herbatnika. W środku znajdziemy żelkę z mango i pomarańczy oraz maślany krem, którego bazą jest puree z mango i marakui. To w tym właśnie puree i musie z białej czekolady ukryta jest całość pysznego tortu.

orzech laskowy – mleczna czekolada

Spód tortu tworzą crumble, prażynka (pokruszone wafelki) i naturalna pasta z orzecha laskowego, a wszystko to połączone mleczną czekoladą. W środku odkryjemy żelkę z owoców leśnych. Całość wypełnia niezwykle delikatny orzechowy mus z mlecznej czekolady i pasty z orzecha laskowego.

biała czekolada - malina

Na spodzie znajduje się maślany biszkopt z kawałkami malin. Środek wypełniają dwie warstwy kremu malinowego. Całość zanurzona jest w musie z białej czekolady oraz kremu chantilly, czyli 24-godzinnej infuzji wanilii z Madagaskaru w 36% śmietance.

czarny las

Na spodzie znajdziemy bezglutenowy biszkopt. W środku tortu ukryty jest półpłynny ganache – mieszanka wytrawnej czekolady Cacao Barry oraz wiśni. Kolejną warstwę tworzy wiśniowy krem maślany. Całość ukryta jest w wytrawnym, czekoladowym musie. W profiterolach znajdziemy creme chantilly, czyli bitą śmietanę z naturalną wanilią.

Szarlotka

Spód tortu to migdałowy herbatnik połączony z białą czekoladą. W środku znajdują się prażone jabłka z gatunku Champion, prażone na maśle z dodatkiem cynamonu i całymi laskami wanilii Bourbon z Madagaskaru, słodzone kaszubskim miodem. Całość ukryta jest w musie z białej czekolady, z dodatkiem tonki o rumowych i waniliowych aromatach.

tiramisu

Tort składa się z dwóch warstw biszkoptu nasączonych espresso. W środku znajdziemy czekoladowy mus oraz kawową galaretkę. Całość wypełnia krem z serka mascarpone i słodkiego wina Marsala.

Matcha – porzeczka (bezglutenowe)

Na spodzie tortu znajdziemy kakaowy dacquise, czyli bezową roladę z mielonymi migdałami. W środku umieszczony jest pieczony creme brulee, połączony z mieloną, zieloną herbatą (matcha). Całość wypełnia mus z czarnej porzeczki, z dodatkiem gorzkiej czekolady Guayaquil Cacao Barry.

sacher

Na spodzie znajduje się bezglutenowy, czekoladowy suflet przesmarowany domową, morelową konfiturą. Całość wypełnia mus z mlecznej czekolady. Dekorowany brązowymi makaronikami z kremem z dodatkiem rumu Stroh.

Zainteresowanych prosimy o kontakt:
tel. +48 570 001 493
email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Uprzejmie informujemy, że nasze biuro i zamówienia pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 16:00. Na wszystkie maile odpowiadamy w godzinach pracy. W soboty, niedziele i święta zamówienia możliwe tylko osobiście w cukierni. Prosimy o składanie zamówień z 72-godzinnym wyprzedzeniem.