Stworzona przez Krzysztofa Ilnickiego patiseria UMAM to ostoja dobrego smaku i wysokiej jakości wyrobów cukierniczych, przygotowanych z myślą nie tylko o gustach najbardziej wymagających klientów, ale wszystkich pasjonatów słodkości. Wykorzystujemy sprawdzone składniki, takie jak mąka najwyższej jakości, naturalne puree z owoców, belgijska i francuska czekolada, wanilia z Madagaskaru i oczywiście świeże owoce. Tworzymy z nich smakowite musy, ganache i kremy. Nasza cukiernia to galeria smaków, a Ciebie zapraszamy do zwiedzania.
Krzysztof Ilnicki
Krzysztof Ilnicki to szef pracowni UMAM patisserie i mistrz polskiej sceny cukierniczej, który tworzy swoje wypieki z zacięciem rzemieślnika i finezją artysty. Czy to jeszcze ciastka, czy już dzieła sztuki? Na pierwszy rzut oka zdecydowanie to drugie. Kto jednak skosztuje ciastek z UMAM przekona się o ich wyjątkowym smaku. Krzysztof Ilnicki pracuje na tradycyjnych recepturach, nie stroniąc od eksperymentów, które sezonowo pojawiają się w ofercie patiserii. W ten sposób łączy tradycję z nowoczesnością. To pierwsze stanowi bazę i recepturę. Na drugie składa się design i wielość niespodzianek oraz modyfikacji. Krzysztof Ilnicki jest na bieżąco z twórczością najlepszych cukierników na świecie, m.in. Ramon Morató, Oriol Balaguer czy Pierre Hermé.
Krzysztof uczył się swojego fachu w Thames Valley University w Londynie, a doświadczenie zdobywał na europejskich dworach słodkości, m.in. w Mirabelle Marco Pierre White’a.
Krzysztof Ilnicki to również najlepszy cukiernik w Polsce według Europejskiej Akademii Gastronomicznej oraz laureat AIG (Académie Internationale de la Gastronomie) Prix, nagrody przyznawanej wybitnym twórcom kulinarnym z poziomem międzynarodowym.
Justyna Ilnicka
Justyna Ilnicka to drugi filar UMAM. Odpowiedzialna za zarządzanie i administrację, zajmuje się także sferą biznesową i długofalowym rozwojem firmy. Kiedy Krzysztof Ilnicki żongluje formami i składnikami, Justyna dba o wysoki poziom oferty oraz plan działania na najbliższe tygodnie.
Wspólnie z Krzysztofem tworzy pomysły na nowe ciastka i smaki w UMAM. To Justyna pilnuje, aby Wasze potrzeby i oczekiwania zawsze były spełnione. Jeżeli smakowała Wam tarta wielkanocna, to właśnie dzięki Justynie. Bez niej by nie powstała!
Zespół UMAM to pasjonaci wyjątkowych słodyczy. Z jednej strony to ekspedienci, których spotykacie za ladą. Pomogą wybrać, doradzą, opowiedzą historię każdego z ciastek oraz zaserwują pyszną kawę. Z drugiej strony to zespół ambitnych rzemieślników słodkich wypieków, doskonalący się pod okiem Krzysztofa Ilnickiego. Każdą monoporcję przygotowujemy z uwagą, traktując ją jak wizytówkę kunsztu i jakości UMAM. Nasze klucze do gustów klientów to bogate doświadczenie okraszone kulinarną wyobraźnią.
Nasze ciastka to gratka dla tych, którzy doceniają wysoką jakość słodyczy, świeże składniki i zdumienie na podniebieniu, lubiąc się zaskoczyć. Wypieki UMAM, tworzone przez Krzysztofa Ilnickiego, powstają po to, by uświetnić dzień. Można delektować się nimi na miejscu lub zapakować w eleganckie pudełka i zabrać do domu lub podarować bliskim, by wspólnie skosztować ich w wyjątkowych okolicznościach.
Kawiarnia autorska / Pracownia
Hemara 1, Gdańsk
tel. 791 191 440
Kawiarnia autorska
Grobla II 12/14/C1, Gdańsk
tel. 570 001 439
gen. Andersa 22/U8, Gdańsk
tel. 536 788 884
Zamówienia tel.
570 001 493
zamowienia@umam.pl
Mapa strony
Umam 2024 © Wszystkie prawa zastrzeżone.