fbpx

O nas

Patiseria UMAM to ostoja dobrego smaku i wysokiej jakości wyrobów cukierniczych, przygotowanych do zaspokojenia gustów wymagających klientów oraz dla wszystkich pasjonatów słodkości. Wykorzystujemy sprawdzone i smakowite składniki takie jak: mąka najwyższej jakości, naturalne puree z owoców, belgijska i francuska czekolada, wanilia z Madagaskaru i oczywiście świeże owoce. Tworzymy z nich smakowite musy, ganache i kremy. Nasza cukiernia jest galerią smaków, zapraszamy do zwiedzania :)

Starannie dobieramy smaki, aby rozpieszczać podniebienia

Kopia DSC05863

Krzysztof Ilnicki

Krzysztof Ilnicki to szef pracowni UMAM patisserie i mistrz polskiej sceny cukierniczej, który tworzy swoje wypieki z zacięciem rzemieślnika i finezją artysty. Czy to jeszcze ciastka, czy już dzieła sztuki? Na pierwszy rzut oka zdecydowanie to drugie, kto jednak skosztuj ciastek z UMAM przekona się o ich wyjątkowym smaku. Krzysztof Ilnicki pracuje na tradycyjnych recepturach, nie stroni jednak od eksperymentów, które sezonowo pojawiają się w ofercie patiserii. W ten sposób łączy tradycję z nowoczesnością. To pierwsze stanowi bazę/recepturę, na drugie składa się design i wielość niespodzianek/modyfikacji. Jest także na bieżąco z twórczością najlepszych cukierników na świecie, m.in. Ramon Morató, Oriol Balaguer czy Pierre Hermé.

Krzysztof uczył się swojego fachu w Thames Valley University w Londynie a doświadczenie zdobywał na europejskich dworach słodkości, m.in. w Mirabelle Marco Pierre White’a.

Krzysztof to także najlepszy cukiernik w Polsce według Europejskiej Akademii Gastronomicznej, laureat AIG (Académie Internationale de la Gastronomie) Prix, nagrody przyznawanej wybitnym twórcom kulinarnym z poziomem międzynarodowym.

Justyna Ilnicka

Justyna Ilnicka to drugi filar UMAM, odpowiedzialna za zarządzanie i administrację. Zajmuje się także sferą biznesową i długofalowym rozwojem firmy. Kiedy Krzysztof żongluje formami i składnikami, Justyna dba o wysoki poziom oferty oraz plan działania na najbliższe tygodnie. Jeśli wózek z lodami stoi w danym miejscu to dzięki Justynie.

Wspólnie z Krzysztofem tworzy pomysły na nowe ciastka i smaki w UMAM. To Justyna dopilnowuje, aby Wasze potrzeby i oczekiwania zawsze były spełnione. Jeżeli smakowała Wam tarta wielkanocna to właśnie dzięki Justynie. Bez niej, by nie powstała!

Krystian Szidel

Krystian Szidel to trzeci właściciel UMAM. Urodził się w Gdyni, gdzie rozpoczął swoją przygodę z gotowaniem. W latach 1992-2008 zdobywał wiedzę pracując we Francji na Lazurowym Wybrzeżu oraz w Bretanii, w restauracjach odznaczonych gwiazdkami Michelin. W 2008 uczestniczył w otwarciu Sopockiego Hotelu Sheraton, w którym pełni rolę szefa kuchni. To właśnie w tym miejscu Krzysztof oraz Krystian spotkali się po raz pierwszy. Obecnie, Krystian pełni rolę doradcy i wspiera UMAM w ważnych dla cukierni momentach.

DSC05592

Zespół UMAM

Zespół UMAM to pasjonaci wyjątkowych słodyczy. Z jednej strony to ekspedienci, których znajdziecie za ladą. Pomogą wybrać, doradzą, opowiedzą historię każdego z ciastek, czy smaków lodów oraz zaserwują pyszną kawę. Z drugiej strony to zespół ambitnych rzemieślników słodkich wypieków doskonalący się pod okiem Krzysztofa Ilnickiego. Każdą monoporcję przygotujemy z uwagą traktując ją jak wizytówkę kunsztu i jakości UMAM. Nasze klucze do gustów klientów to bogate doświadczenie okraszone kulinarną wyobraźnią. 

 

Dobieramy smaki

Nasze ciastka to gratka dla tych, którzy doceniają wysoką jakość słodyczy, świeże składniki i zdumienie na podniebieniu/i lubią dać się zaskoczyć.
Wypieki UMAM zostały stworzone po to, żeby uświetnić dzień. Można je zjeść na miejscu lub zapakować w szykowne pudełko, zabrać do domu, podarować bliskim lub zjeść w wyjątkowych okolicznościach.

W celu zachowania najwyższej jakości usług wykorzystujemy informacje przechowywane w plikach cookies. Sprawdź naszą politykę prywatności.