Pomysły na ciasta na Wielkanoc przygotowujemy dla Was z niemałym wyprzedzeniem. Jak co roku opracowaliśmy kilka wyjątkowych propozycji, dzięki którym na Waszych stołach zagości zarówno tradycja, jak i najlepszy smak. Ciasta na Wielkanoc to dla nas możliwość dostarczenia Wami i Waszym bliskim niepowtarzalnych doświadczeń cukierniczej sztuki. To właśnie dlatego dbamy o każdy detal, dzięki któremu wspólnie spędzony czas będzie jeszcze piękniejszy.
Mazurek czy baba? A może jedno i drugie?
Są takie wypieki, bez których nie wyobrażamy sobie świątecznego stołu. Wielkanoc to zdecydowanie czas, w którym nie może zabraknąć mazurka i baby drożdżowej.
Słynny już mazurek Ilnickiego to kruche, kakaowe ciasto wypełnione obłędnym czekoladowo-orzechowym kremem. Po przekrojeniu ujrzycie bezglutenowy biszkopt w towarzystwie dużej ilości porzeczkowej konfitury. W UMAM dokładamy wszelkich starań, by nasze ciasta na Wielkanoc cieszyły nie tylko podniebienia, ale również oczy. Z tego względu zwieńczyliśmy nasz mazurek kremem orzechowym i porzeczkowym oraz intensywnie fioletowymi makaronikami.
W ofercie ciasta na Wielkanoc nie mogło zabraknąć również tradycyjnej drożdżowej baby. Wilgotna od masła, upojona rumem i nadziana rodzynkami – czego chcieć więcej? Zapachu aromatycznej skórki pomarańczowej! Wszystko to znajdziecie w naszej babie.
Marakuja – wiosenne orzeźwienie ciasta na Wielkanoc
Poza dwoma obowiązkowymi pozycjami na Wielkanoc przygotowaliśmy dla Was wyjątkowe wariacje na temat klasyki. Połączenie delikatnej konsystencji z intensywnym tropikalnym aromatem to gwarancja oryginalnego smaku zwiastującego zbliżającą się wiosnę.
Sernik z kremem marakujowym to nasza interpretacja uwielbianego przez wszystkich ciasta na Wielkanoc. Do przygotowania tego niezwykle kremowego sernika użyliśmy tradycyjnego twarogu i rozpływającej się w ustach ricotty wznoszącej jego delikatność na jeszcze wyższy poziom. Całość urozmaiciliśmy kremem z marakui, dzięki któremu sernik staje się prawdziwym arcydziełem.
Wielkanocny tort – gwiazda świątecznego stołu
Święta to wyjątkowy czas. Nie może więc zabraknąć ciasta na Wielkanoc, które podkreśli niecodzienną atmosferę. Jako podstawę do tortu cytrynowo-migdałowego wykorzystaliśmy bezowy biszkopt z grubo siekanymi prażonymi migdałami. Znajdujący się na nim kwaśny krem cytrynowy pokryliśmy frangipane, czyli zapiekanym kremem migdałowym. Całość otuliliśmy musem jogurtowym i ukoronowaliśmy makaronikami z kremem cytrynowym, cytrynową galaretką pektynową oraz kremem Chantilly.
Niech Twoja Wielkanoc upłynie pod znakiem pysznych smaków, które dodadzą jeszcze więcej słodkości chwilom spędzonym z bliskimi. Zamów ciasta na Wielkanoc od UMAM i odbierz świeże wypieki od 28 do 30 marca.
Do zobaczenia!