Rozpoczynamy jesienny sezon na podniebieniach! Cztery nowe kompozycje smakowe to oryginalna odpowiedź UMAM na tradycyjne słodycze tej pory roku. Dojrzewające jabłka, gruszki, aromatyczne orzechy laskowe i rum wykorzystaliśmy jako zaczyn nowych, rozkosznych ciastek.
Ciasto na jesień – nowości w UMAM!
Jesienne ciasteczka pieczemy w jednym celu – mają rozchmurzyć nadchodzące, jesienne dni. Jesienne propozycje UMAM to zupełnie inne doznania smakowe – sprawdź, na co się szykować!
Szarlotka w musie z białej czekolady – jesienne wieczory z cynamonem
Czy połączyliśmy tradycyjny cynamonowo-owocowy smak z wytrawną nutą migdałowo-waniliową? Tak! W przypadku tego ciastka zadbaliśmy o równowagę korzennych i owocowych akcentów. Prażone z przyprawami jabłka uzupełnia biała czekolada przesączona aromatem wanilii i migdałów. Czekolada nie tylko wzbogaca rześkość jabłek, ale tworzy gładki, kopułowy kształt, który umieściliśmy na kruchym spodzie z migdałów. Koniecznie spróbuj tej interpretacji tradycyjnej cynamonowej szarlotki w postaci aromatycznego ciastka!
Sernik czekoladowy z kremem Chantilly – rozkosz dla podniebienia
Sernik to całoroczny przysmak, ale temu w jesiennej odsłonie nadaliśmy czekoladowy akcent. Sernikowej chmurce złapanej pomiędzy dwoma ciastkami nie brakuje niczego dzięki… wytrawnej prostocie. Twaróg z dodatkiem śmietany, uszlachetniony czekoladą i połączony ze skórką pomarańczy to klasyka smaku i dopracowana jakość miękkiej konsystencji. Czekoladowy ganache na wierzchu podtrzymuje czekoladową rozkosz na kubkach smakowych. Jak zawsze w UMAM pamiętaliśmy o estetyce – ciastko dopełnia piękny i przepyszny krem Chantilly.
Ciastko orzech laskowy z mleczną czekoladą – puszysty deser na chłodne dni
Zaraz obok sernika i szarlotki pojawi się ciastko dla fanów orzechów laskowych. Kompozycje z tym dodatkiem także mogą zdumiewać oryginalnością. Tajemnicą harmonii smaków nowego ciastka jest wyważenie proporcji orzechów i czekolady mlecznej. Na podniebieniu wyczujemy pastę pralinową, a doznaniom wtóruje chrupiąca kruszonka i prażynki. Dysk z mlecznej czekolady pozwala przedłużyć przyjemność z degustacji tego niezwykłego ciastka.
Tarta gruszkowa z rumem karmelowym – małe słodkości, wielkie przyjemności
Czy ten pyszny tytuł zdradza zbyt wiele? Możliwe, że jednak nie… to ciastko i tak Was zaskoczy! Gruszki ukryte w skromnej formie tarty zostały podkręcone smakiem karmelu i pasty migdałowej. Ich soczysta konsystencja doskonale spaja się z orzechowymi dodatkami i pozwala długo delektować się wnętrzem ciastka. Migdałowa kruszonka na wierzchu ciastka zadowoli tradycjonalistów, a także da satysfakcję tym, którzy oczekują czegoś więcej. Sączący się do kruszonki rum ogrzewa myśli w jesiennej aurze.
Słodki smak jesieni w UMAM
Jesień to czas wypieków – maślane ciasteczka, jesienne ciastka cynamonowe, kruche ciasteczka… Każde z nich to rozwiązanie idealne na chłodne dni. W UMAM klasyczne przepisy urozmaicamy oryginalnymi rozwiązaniami, które Cię zaskoczą. Zacznij jesień ze smakiem i odwiedź nas w jednym z trzech lokali. Napij się gorącej kawy lub czekolady, rozkoszuj wybranym deserem i przekonaj się, że jesień może być smaczna.