Oferta weselna Umam

Oferta weselna UMAM Patisserie

Stworzymy dla Ciebie weselne słodkości Twoich marzeń!

Oferta weselna UMAM Patisserie

Torty piętrowe

Smaki wymienione poniżej to zdecydowani faworyci, najczęściej trafiający w gusta Młodych Par. Warto pamiętać, że oferowane przez nas smaki są sezonowe – prosimy pytać o aktualną dostępność. Tort może składać się maksymalnie z 4 pięter, każde o wysokości 10 cm. Średnice wynoszą kolejno: Ø 10, Ø 14, Ø 18, Ø22, Ø26, Ø30 oraz Ø34. W zależności od liczby porcji komponujemy tort z wyżej wymienionych pięter. Dekoracja tortu jest omawiana i wyceniana indywidualnie dla każdego klienta.

Mango – marakuja

Tort przełożony warstwami puszystego, migdałowego biszkoptu. W środku znajdziemy żelek z mango i pomarańczy oraz maślany krem z mango. Warstwa zewnętrzna tortu składa się z białej czekolady oraz puree z mango i marakui.

Czarna porzeczka – wanilia

Zarówno na spodzie, jak i w środku znajduje się Financier migdałowy zapieczony z całymi porzeczkami, czyli francuski klasyk na karmelizowanym maśle i migdałach. Wewnątrz odnajdziemy także warstwy maślanego kremu porzeczkowego, zamknięte w waniliowym kremie Chantilly.

Biała czekolada – malina

Każde piętro składa się z 4 warstw maślanego biszkoptu z kawałkami malin. Pomiędzy biszkoptami znajdziemy warstwy kremu malinowego. Całość zanurzona jest w musie z białej czekolady oraz kremu Chantilly, czyli 24 – godzinnej infuzji wanilii z Madagaskaru w śmietance 36%.

Oferta weselna UMAM Patisserie

Tort złożony z monoporcji

Cały tort jest wyeksponowany na specjalnie do tego przeznaczonym stelażu, który wypożyczamy parze młodej na czas uroczystości. Zwieńczeniem kompozycji jest umieszczony na szczycie tort wybrany przez Parę Młodą. Zarówno monoporcje, jak i tort są wykończone błyszczącą glazurą i dekorowane świeżymi kwiatami. Zdecydowanym atutem kompozycji jest idealna porcja deserowa na talerzu każdego gościa.

Desery bufetowe

Mniejsza porcja naszych wyselekcjonowanych ciastek. Gotowe do ekspozycji na słodkim, weselnym stole. Makaroniki w 12 smakach: czarna porzeczka-czekolada, mango, cytryna, rokitnik, wanilia-migdał, rum stroh, słony karmel, kawa, orzech laskowy, kwiat pomarańczy, malina z cynamonem oraz czekolada-mięta

Oferta weselna UMAM Patisserie

Mini pavlova z owocami sezonowymi
min. zamówienie 25 szt.

Oferta weselna UMAM Patisserie

Mini profiterole z kremem mango
min. zamówienie 25 szt.

Oferta weselna UMAM Patisserie

Financier aromatyzowany earl grey
min. zamówienie 36 szt.

Oferta weselna UMAM Patisserie

Sernik na zimno z owocami sezonowymi
min. zamówienie 36 szt.

Oferta weselna UMAM Patisserie

Ciastko Opera
min. zamówienie 30 szt.

Oferta weselna UMAM Patisserie

Ciastko orzechowe
min. zamówienie 30 szt.

Oferta weselna UMAM Patisserie

Ciastko cytrynowo – kokosowe
min. zamówienie 30 szt.

Oferta weselna UMAM Patisserie

Makaroniki
brak minimum

Kalendarz Pary Młodej

Oferta weselna UMAM Patisserie

1. Degustacja

Zapraszamy do spróbowania smaków tortów weselnych w jednej z naszych cukiernii. W witrynach znajdą Państwo monoporcje 100 gramowe, idealne do degustacji. Do najczęściej wybieranych przez Pary Młode smaków należą mango – marakuja, biała czekolada – malina, czarna porzeczka – wanilia. W ofercie mamy również ekscytujące smaki sezonowe. Prosimy pytać o szczegóły.

2. Rezerwacja terminu

W dbałości o jakość naszych produktów realizujemy maksymalnie 4 zlecenia w ciągu jednego weekendu. O rezerwacji terminu decyduje pierwszeństwo zgłoszenia. Warunkiem rezerwacji jest wpłacenie zadatku oraz podpisanie umowy. 

3. Terminy

Zamówienie na realizację tortów weselnych i / lub bufetów przyjmujemy najpóźniej na miesiąc przed weselem. Wpłata pozostałej kwoty wynikającej z umowy powinna nastąpić najpóźniej 15 dni przed weselem. Finalne ustalenia: smaku, formy, liczby porcji, dekoracji tortu – nie później niż 15 dni przed weselem.

4. Pozostałe informacje

Przy zamówieniu tortu piętrowego konieczny jest transport. Ze względu na delikatną naturę tortu musi on być składany i dekorowany na miejscu przez naszego cukiernika.

Oferta weselna UMAM Patisserie

Zamówienie dowozimy na odległość do 100 kilometrów od naszej pracowni przy ul. Hemara 1. Wycena kosztów transportu jest indywidualna. W tym celu potrzebujemy informacji o dokładnym adresie miejsca przyjęcia weselnego*

*Przed realizacją zamówienia będziemy prosić o oświadczenie hotelu, domu weselnego, restauracji o zapewnieniu odpowiedniego miejsca do przechowywania tortu oraz bufetu – lodówki lub chłodni o temperaturze maks. 5C. Nie później niż 15 dni przed weselem należy podać dane do kontaktu do osoby odpowiedzialnej za odbiór tortu.

Oferta weselna UMAM Patisserie

Transport

Transport jest dodatkowo płatny, wycena indywidualna. Stelaż do tortów złożonych z monoporcji jest użyczany klientowi po wpłaceniu kaucji w wysokości 500zł.

Kontakt

Telefon: 570 001 493
E-mail: zamowienia@umam.pl